top of page

KLANT

BERTINUS COLLECTIEF

PROJECT

KEIWIJS ONDERWIJS

Uitvoering:

marketingadvies

positioneringsworkshop

communicatieplanning

name search

huisstijl

brochures

folders

advertisng

magazine

fotografie

webdesign & ontwikkeling

signage

een school in beweging

 

Het Katholiek Vrij Secundair Onderwijs in Poperinge zocht een manier om zich sterk te positioneren. De oude huisstijl voldeed niet meer aan de huidige normen en waarden van de scholengroep. Tijd om anders te communiceren was de algemene oproep van alle scholen. 

Doelstelling:

Hoe bouwen we het samenwerkingsverband uit tussen alle scholen, zowel op pedagogisch, administratief, organisatorisch als op logistiek vlak? En hoe maken we dit duidelijk naar de buitenwereld toe? Kunnen we er continuïteit aan geven? 

Actie:

Verschillende scholen samenvoegen tot één scholengroep. Dat pak je best doordacht aan. Zo werden de fundamentele waarden vastgelegd via een brainstorm en positioneringsworkshop die fungeerde als communicatiebasis om verder op te bouwen. 

Vervolgens ontwikkelde Bazardart een nieuwe overkoepelende naam: ‘Bertinus Collectief’. Deze nieuwe naam, geïnspireerd op de patroonheilige Sint-Bertinus, verwijst naar samenhorigheid, samen de toekomst helpen realiseren, elk volgens zijn of haar talenten. De baseline ‘Keiwijs onderwijs’ verwijst dan weer naar de inwoners van Poperinge, de keikoppen. En wijs staat voor de juiste doelen met de juiste middelen nastreven. Ook dat deed Bazardart bij het verder ontwikkelen van een volledig nieuwe huisstijl, van logo tot website … 

De positieve toon was meteen gezet en de eensgezindheid des te groter. Dit werd verder geïntegreerd bij alle scholen, elk met hun eigen logo, kleur en eigen website, allemaal even stijlvol en herkenbaar. 

 

www.bertinuscollectief.be

bottom of page